S&P a plasat ratingul 'BBB+' pentru creditele in valuta ale Ungariei sub "supraveghere cu perspectiva negativa", din cauza ingrijorarilor legate de accentuarea presiunilor asupra finantarii sectorului financiar si de posibilitatea ca acestea sa majoreze substantial datoria guvernamentala, de la nivelul actual de 67% din produsul intern brut (PIB).

Agentia de rating a anuntat ca va lua probabil o decizie cu privire la ratingul Ungariei pana la sfarsitul anului, dupa ce va studia eficacitatea si costurile unui pachet anuntat de banca centrala, pentru a sustine sistemul financiar, anunta NewsIn.

Ratingul 'B+', al creditelor pe termen lung in valuta ale Ucrainei, a fost plasat sub "supraveghere cu perspectiva negativa", in contextul in care S&P se teme ca deteriorarea situatiei economice si deprecierea monedei nationale ar putea afecta calitatea activelor din sectorul financiar ucrainean.

S&P a precizat ca ar putea lua o decizie referitoare la Ucraina in aceasta luna. Ucraina a inregistrat o crestere economica de 6,9% in primele noua luni ale anului, in usoara scadere fata de o crestere economica de 7,3% inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, conform anuntului facut miercuri de institutul de statistica.