Cresterea economica a Germaniei se va situa, astfel, la un nivel minim nemaiatins din 2003, in conditiile in care incetinirea cresterii economice mondiale va crea presiuni asupra tarii, prima exportatoare din lume, anunta NewsIn.

Ministerul german al economiei, care a publicat datele, s-a aliniat estimarilor facute de marile institute de cercetare care mizau, anterior, pe o crestere economica cu 0,2% anul viitor, potrivit raportului de toamna publicat marti.

Ministerul atrage atentia asupra "unui grad ridicat de incertitudine" in ceea ce priveste efectele crizei financiare, dar a retinut, totusi, scenariul cel mai optimist elaborat de institutele de crecetare. Acestea, invocand impactul inca dificil de cuantificat al crizei financiare care face ravagii, au expus, de asemenea, un scenariu "de criza", care prevede a comprimare a produsului intern brut (PIB) de 0,8% in 2009.

Potrivit cotidianului Financial Times Deutschland, cancelarul german Angela Merkel ar fi insistat ca guvernul sa sustina estimarile de 0,2%, in conditiile in care ministerul finantelor si cel al economiei pledau pentru scenarii chiar mai pesimiste.