Huber a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Bild, ca marti va avea loc o reuniune a consiliului de supraveghere al bancii, ca sa discute despre oportunitatea unui ajutor, dupa ce sambata si directorul executiv al Commerzbank a indicat ca banca ar putea cere finantare.

“Analizam concret pachetul de salvare”, a spus Huber, care este si seful consiliului de supraveghere al bancii BayernLB, citat de Bild. “Este vorba despre 1 miliard de euro. Implicarea guvernului federal reprezinta, insa, un fel de majorare de capital si ar presupune si ca guvernul va avea un cuvant de spus in aceasta privinta”, a adaugat ministrul bavarez al finantelor, potrivit NewsIn.

Erwin Huber a adaugat ca BayernLB va trece printr-un proces solid de restructurare.

Citeste si:

Sambata, directorul executiv al Commerzbank, Martin Blessing, declarase pentru publicatia Bild ca “vom analiza clar ce inseamna pachetul guvernamental de salvare si daca este sau nu o optiune adecvata pentru noi sa apelam la acesta”.

“Cred ca este datoria fiecarui bancher sa analizeze o posibila participare in cadrul programului, pentru ca posibilitatea de a acorda mai multe credite, care este foarte importanta in criza, depinde de un capital solid”, a spus seful Commerzbank.