Islanda va anunta masuri de urgenta de 6 miliarde dolari, derulate cu ajutorul Fondului Monetar International (FMI) si sustinute de mai multe banci centrale, pentru restabilirea echilibrului economic al tarii, dupa prabusirea recenta a sistemului bancar.
Surse apropiate au anuntat ca FMI va contribui cu aproximativ 1 miliard dolari, in timp ce restul sumei va fi acoperita de bancile centrale ale tarilor nordice si de catre banca centrala a Japoniei, scrie Financial Times, citat de NewsIn.

Ajutorul international pe care Islanda il va primi din partea Japoniei si a tarilor nordice a fost conditionat de obtinerea sprijinului FMI, conform unor surse apropiate.

In ultima saptamana, guvernul islandez a purtat negocieri cu reprezentantii FMI, asupra conditiilor impuse de Fond in sectorul bancar, fiscal, monetar si asupra dobanzii cheie.

In sectorul bancar, reprezentantii FMI au cerut garantii de restructurare si de revizuire a legislatiei, pentru a alinia Islanda normelor bancare internationale, precum si un raport amanuntit despre cauzele care au declansat criza financiara.

Cu toate acestea, FMI nu a stabilit un termen limita pentru vanzarea participatiei pe care statul islandez o detine in cadrul celor trei banci locale Kaupthing, Landsbanki si Glitnir, care au fost nationalizate, ceea ce arata ca FMI nu impune conditii punitive, au mai spus surse avizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri