Guvernul finlandez a prezentat luni un plan de 54 miliarde euro pentru sustinerea sectorului financiar, in cazul in care criza financiara internationala va avea efecte negative accentuate asupra economiei Finlandei.

Noul plan isi propune sa "garanteze pe termen lung finantarea bancilor si sa sustina pozitia financiara a acestora", conform unui comunicat al ministrului finlandez de finante, anunta NewsIn.

Finlanda, care pana in prezent nu a fost afectata de turbulentele de pe pietele financiare internationale, s-a angajat in cadrul reuniunii statelor din zona euro sa adopte noi proiecte legislative care sa permita garantarea imprumuturilor bancare si sa finanteze sectorul bancar, in cazul in care bancile se vor confrunta cu probleme financiare cauzate de criza economica mondiala.

Ministrul de finante a estimat ca guvernul ar putea garanta imprumuturile bancare cu pana la 50 miliarde euro si ar putea acorda finantari de aproximativ 4 miliarde euro.

"Bancile finlandeze nu au inaintat cereri de finantare si este dificil sa estimam suma care ar trebui alocata", a mai spus acesta.

Planul de ajutor al bancilor va fi valabil pana in 2009 si va fi revizuit in aprilie, a mai anuntat ministrul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ei impart salariile: cat castiga un om de HR