Profitul net a crescut la 273 miliarde ruble (10,1 miliarde dolari), de la 210 miliarde ruble in aceeasi perioada a anului anterior, a anuntat miercuri Gazprom in cadrul unui comunicat.

Preturile Gazprom, calculate in dolari, au crescut cu 28% pentru gazele naturale vandute in Europa, unde controleaza un sfert din cota de piata si unde realizeaza cea mai mare parte a profitului.

"Cifrele sunt cele mai bune pe care le-au inregistrat vreodata, insa sunt depasite de mai bine de jumatate de an si lumea se schimba vazand cu ochii", a declarat strategul sef din cadrul Alfa Bank Moscova, Ronald Smith.

Citeste si:

Cheltuielile operationale din primul trimestru au crescut cu 34%, la 537 miliarde ruble, in timp ce vanzarile au avansat cu 48%, la 903 miliarde ruble.

Gazprom a mai anuntat miercuri ca problemele de lichiditate la nivel mondial ar putea afecta capacitatea companiei de a refinanta imprumuturile si ar putea avea impact asupra estimarilor legate de fluxul de capital.

"Aceste circumstante ar putea afecta capacitatea grupului de a obtine noi credite si de a-si refinanta imprumuturile existente, in conditii similare celor aplicate tranzactiilor anterioare", a anuntat Gazprom in cadrul unei analize a rezultatelor financiare din primul trimestru.