Deficitul contului curent extern al Uniunii Europene (UE) s-a adancit cu 10,8 miliarde euro, in trimestrul II din 2008 fata de trimestrul anterior, pana la 30,9 miliarde euro, si a crescut de peste trei ori raportat la trimestrul similar din 2007, potrivit datelor publicate de Eurostat.
In trimestrul al doilea din 2007, deficitul de cont curent extern al UE a fost de 10,2 miliarde euro.

In intervalul aprilie - iunie 2008, comparativ cu intervalul similar din 2007, deficitul in comertul cu bunuri al statelor membre a crescut cu 73,1%, pana la 49 miliarde euro, in timp ce excedentul balantei de servicii s-a diminuat cu 4 miliarde euro pana la 20,5 miliarde euro.

Balanta veniturilor a inregistrat in trimestrul al doilea un excedent de 9,7 miliarde euro, comparativ cu surplusul de 5,5 miliarde euro din perioada similara a lui 2007. In schimb, deficitul contului transferurilor curente s-a adancit usor, de la 11,8 miliarde euro in aprilie - iunie 2007 pana la 12,1 miliarde euro in perioada de comparatie din 2008.

In trimestrul al doilea din acest an, UE a inregistrat excedente ale contului curent extern in relatia cu SUA (+17,8 miliarde euro), Elvetia (+6,8 miliarde euro), Canada (+3,5 miliarde euro) si Hong Kong (+1,6 miliarde euro), in timp ce cu China, Rusia si Japonia, UE a raportat deficite ale contului curent extern, de 29,2 miliarde euro, 14,2 miliarde euro, respectiv 6,1 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri