Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a coborat de la \'stabila\' la \'negativa\' perspectiva pentru ratingurile de tara pe termen lung ale Rusiei, ca urmare a costurilor mari de salvare a sectorului bancar, potrivit S&P.

Agentia de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile 'BBB+' pentru credite pe termen lung in valuta si ratingul 'A-' pentru credite pe termen lung in ruble. S&P a confirmat, totodata, ratingurile 'A-2' pentru credite pe termen scurt.

“Revizuirea perspectivei ratingului Rusiei reflecta posibilitatea unei coborari a calificativului, daca vor creste in continuare costurile de salvare a sistemului bancar pentru guvernul rus, in contextul amplificarii iesirilor de capital din sistemul financiar si a declinului regimului monetar”, explica analistul S&P, Frank Gill, citat de NewsIn.

“In prezent, este greu sa evaluam impactul final asupra bilantului contabil din sectorul public, al planului de salvare a sistemului bancar, iar unul dintre motive este evolutia nesigura referitoare la calitatea activelor”, a adaugat Gill.

Per total, Federatia Rusa a alocat fonduri de pana la 15% din produsul intern brut (PIB) ca sa mentina lichiditatea principalelor banci de stat din sectorul de retail si sa garanteze partial creditarea interbancara, de la aceste banci catre institutii mai mici, conform S&P.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele