Furnalele gigantului producator de otel ArcelorMittal vor fi oprite temporar in mai multe tari din Europa, printre care Franta, Belgia si Germania, au anuntat sindicatele belgiene dupa o intrunire cu conducerea companiei, citate de AFP.

Potrivit unui responsabil al sindicatului crestin CSC Metal, Jordan Atanasov, conducerea sucursalei belgiene a ArcelorMittal a explicat in cadrul unei intruniri ca furnalul 6 din Seraing, in regiunea estica a tarii, ce fusese repus in functiune in martie, va fi din nou oprit in urmatoarele 15 zile, cel putin pana la mijlocul lunii februarie, anunta NewsIn.

Potrivit sindicatelor belgiene, conducerea grupului a anuntat in cadrul intrunirii si inchiderea temporara a altor furnale, printre care cele din Franta de la Dunkerque si din Germania de la Breme si Eko Stahl.

ArcelorMittal din Belgia nu a putut fi contactata pentru confirmarea informatiilor, precizeaza AFP.

Cele circa 120 de persoane ce lucreaza in furnalul Seraing vor intra in somaj economic sau isi vor solicita zilele de concediu, potrivit sindicatelor, ce se tem ca si alte sectoare, precum cel de cocsificare, urmeaza sa fie oprite temporar.

Criza economica ar putea incetini cresterea consumului de otel la nivel mondial, de la 5,2% in 2008 la 2,2% in 2009, potrivit analistilor.

Companiile din industria otelului vor sa isi mentina profitabilitatea si pretul ridicat al produselor, prin urmare au inceput sa reduca nivelul productiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal