Statul belgian va injecta 3,5 miliarde euro pentru a sustine grupul KBC, ale carui titluri s-au depreciat semnificativ in ultimele saptamani, institutia avand o prezenta importanta in Europa de Est, relateaza AFP.

KBC, cu o prezenta puternica in nordul Belgiei si in tarile emergente din Europa Centrala, "va emite actiuni in valoare de 3,5 miliarde euro pentru guvernul belgian, in contextul initiativelor similare luate la nivel mondial", a indicat KBC in cadrul unui comunicat, dupa doua zile de discutii cu reprezentantii guvernului.

Actiunile emise pentru statul belgian nu ofera drept de vot, insa statul va avea reprezentanti in consiliul de administratie, care vor avea "drept de aprobare" privind unele decizii strategice, potrivit NewsIn.

KBC vrea sa utilizeze 2,25 miliarde euro pentru a consolida activitatea bancara si 1,25 miliarde euro pentru activitatea diviziei de asigurari. Oficialii KBC au dat asigurari ca banca nu se confrunta cu probleme de lichiditate sau solvabilitate.

Titlurile bancii s-au prabusit in ultimele saptamani la bursa din Bruxelles, KBC fiind singura banca importanta din Belgia care nu beneficiase de sprijinul guvernului sau al unei institutii straine pentru a face fata crizei financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce urmeaza pentru economia Romaniei? Investitorii devin ingrijorati