Majoritatea americanilor au probleme cu somnul din cauza crizei financiare internationale, in timp ce in Coreea de Sud se inregistreaza o crestere a numarului de sinucideri, fenomen asemanator cu cel constatat in timpul crizei din 1997.
Aproximativ 92% dintre persoanele chestionate in cadrul unui studiu realizat in Statele Unite, ale carui rezultate au fost date publicitatii luni, au declarat ca nu pot dormi din cauza poblemelor economice, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

O treime dintre persoanele intervevate de ComPsych Corp, centru care ofera programe de asistenta pentru angajati, au declarat ca principala lor sursa de ingrijorare o reprezinta cresterea preturilor, in timp ce alte 30% sunt ingrijorate de rata la cardul de credit.

Una din sase persoane isi face griji in ceea ce priveste plata ipotecii, iar aproape 20% se tem pentru conturile de economii. Numai 8% dintre americani nu sunt ingrijorati de criza economica.

Studiul a fost realizat online, pe un asantion de 1.137 de adulti, in perioada 6 octombrie - 17 octombrie, si are o marja de eroare de plus, minus 3%.

La randul sau, presa sud-coreeana, citata de AFP, a subliniat marti ca actuala criza financiara coincide cu un val recent de sinucideri inregistrate in tara si a provocat o crestere a numarului cazurilor de tulburari mentale, fenomen comparabil cu cel inregistrat in timpul crizei financiare din 1997. Potrivit expertilor medicali, numarul de cazuri de probleme mentale a crescut dupa prabusirea burselor.

Un barbat in varsta de 47 de ani s-a sinucis duminica in orasul Gwangju, dupa ce a pierdut aproximativ 148.000 de dolari (244 de milioane de woni) la bursa, relateaza agentia de presa Yonhap. In aceeasi zi, un cuplu in varsta de aproximativ 60 de ani, a incercat sa se sinucida, pentru ca a pierdut la bursa 100 de milioane de woni, pe care ii imprumutasera. Politia a intervenit, insa, la timp, si i-a salvat.

La inceputul lunii octombrie, un barbat in varsta de 32 de ani s-a spanzurat intr-un hotel din Seul, o noua sinucidere care pare sa aiba legatura cu criza bursiera.

"Aproximativ 20% dintre pacientii mei sufera de tulburari mentale legate de parbusirea bursei", a declarat Ha Jee-hyun, psihiatru la spitalul universitar Konkuk. "Cei care sufera de depresie isi reproseaza tot ceea ce nu merge bine. Ei sunt tulburati din cauza crizei bursiere, desi este mondiala", a adaugat el.

Organizatia Mondiala pentru Sanatate a apreciat la inceputul lunii octombrie ca criza financiara globala ar putea duce la o crestere a numarului de sinucideri in randul victimelor tulburarilor de pe pietele financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri