Gigantul petrolier BP a raportat o crestere a profitului net cu 83% in al treilea trimestru, in contextul in care pretul record al petrolului si gazelor naturale a sprijinit rezultatele financiare, in ciuda reducerii productiei in Azerbaidjan si Golful Mexic, informeaza Bloomberg.
Profitul net a crescut la 8,05 miliarde dolari, fata de 4,41 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, al carei sediu central se afla la Londra, anunta NewsIn.

Pretul petrolului a urcat in 11 iulie pana la nivelul record de 147,27 dolari, in tranzactiile de la New York, sporind rezultatele financiare ale companiilor. De atunci, petrolul s-a ieftinit cu mai mult de 50%.

Cotatia actiunilor companiei a coborat cu 20% in al treilea trimestru, din cauza temerilor privitoare la incetinirea cresterii economice, care va afecta cererea de carburanti.

Presedintele executiv al companiei, Tony Hayward, a spus la inceputul acestui an ca productia va creste cu 13% in urmatorii cinci ani, la 4,3 milioane barili echivalent petrol/zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri