La inceputul acestei luni, guvernul a retras din Parlament proiectul initial, dupa ce criza economica a impus o reevaluare a previziunilor, anunta NewsIn.

Noul proiect tinteste un deficit bugetar de 2,9% din produsul intern brut (PIB) in 2009, pe fondul unei cresteri economice de 1,2%, mult sub estimarile precedente de 3%.

"In urma schimbarilor ce au avut loc in economia globala, guvernul a considerat util sa ia in calcul cel mai pesimist scenariu pentru 2009", a spus Veres.

Citeste si:

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominiqe Strauss-Kahn, a anuntat recent ca institutia va acorda, in urmatoarele zile, un "ajutor financiar substantial" Ungariei.

In urma cu doua saptamani, premierul ungar Ferenc Gyurcsany a salutat oferta de sustinere formulata de FMI si de UE pentru a ajuta tara sa sa faca fata crizei financiare.

UE a propus sa acorde pana la cinci miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari) bancii centrale ungare (MNB), pentru a-i permite sa salveze bancile din tara, dar presedintele MNB, Andras Simor, a anuntat ca nu intentioneaza sa foloseasca acest credit primit de la Banca Centrala Europeana (BCE).