Suma maxima pe care guvernul spaniol o va aloca in 2009 pentru garantarea imprumuturilor interbancare va fi de 100 miliarde euro, aceasta fiind similara celei anuntate pentru anul acesta, a declarat secretarul de stat pentru economie, David Vegara, informeaza AFP.
"In 2008 vom aloca 100 miliarde euro pentru garantii bancare, suma identica celei din 2009", a spus Vegara in cadrul unei conferinte de presa, anunta NewsIn.

Guvernul anuntase in 13 octombrie ca va garanta imprumuturile interbancare cu 100 miliarde euro in 2008, insa nu oferise detalii asupra sumelor alocate pentru 2009.

Garantarea creditelor interbancare este una dintre masurile incluse in planul guvernului socialist spaniol pentru sustinerea sectorului financiar.

Pana in prezent, criza financiara internationala nu a avut un impact puternic asupra bancilor spaniole si acestea nu au solicitat ajutor guvernamental, desi se confrunta cu probleme de lichiditate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri