Guvernul de la Budapesta va modifica proiectul de buget pe 2009, pentru a include efectele unei potentiale recesiuni, a declarat ministrul ungar al finantelor, Janos Veres, pentru postul public de televiziune M1, potrivit Reuters.
La inceputul acestei luni, guvernul a retras din Parlament proiectul initial, dupa ce criza economica a impus o reevaluare a previziunilor, anunta NewsIn.

Noul proiect tinteste un deficit bugetar de 2,9% din produsul intern brut (PIB) in 2009, pe fondul unei cresteri economice de 1,2%, mult sub estimarile precedente de 3%.

"In urma schimbarilor ce au avut loc in economia globala, guvernul a considerat util sa ia in calcul cel mai pesimist scenariu pentru 2009", a spus Veres.

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominiqe Strauss-Kahn, a anuntat recent ca institutia va acorda, in urmatoarele zile, un "ajutor financiar substantial" Ungariei.

In urma cu doua saptamani, premierul ungar Ferenc Gyurcsany a salutat oferta de sustinere formulata de FMI si de UE pentru a ajuta tara sa sa faca fata crizei financiare.

UE a propus sa acorde pana la cinci miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari) bancii centrale ungare (MNB), pentru a-i permite sa salveze bancile din tara, dar presedintele MNB, Andras Simor, a anuntat ca nu intentioneaza sa foloseasca acest credit primit de la Banca Centrala Europeana (BCE).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri