Prioritatea Frantei si Marii Britanii este de a opri propagarea crizei financiare la economiile emergente din Europa de Est, a declarat marti premierul britanic Gordon Brown, aflat la Versailles, relateaza AFP.
"Prioritatea este in acest moment de a stopa propagarea crizei economice si la alte tari, inclusiv din Europa de Est, unde au inceput sa apara probleme, iar anumite masuri trebuie adoptate", a declarat premierul britanic, inainte de o intalnire cu presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Cei doi oficiali urmeaza sa pregateasca la Versailles summitul european programat la Bruxelles pentru 7 noiembrie si reuniunea G-20, de la Washington, care va fi organizata la 15 noiembrie.

Un articol publicat de Times Online arata ca Romania, Bulgaria si statele baltice ar putea recurge la imprumuturi din partea Fondului Monetar International (FMI), pentru a-si acoperi dezechilibrele bugetare.

In contextul crizei financiare Romania, Estonia, Letonia si Bulgaria ar putea cere ajutorul FMI, daca vor continua sa foloseasca rezervele valutare pentru plata importurilor, sustinerea cursului valutar si acoperirea datoriilor, a declarat Neil Shearing, de la Capital Economics pentru International Herald Tribune.

Cititi si Romania, urmatoarea tara care va cere ajutorul FMI?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri