"Cresterea costurilor cu combustibilul obliga scolile sa ia masuri drastice: diminuarea sau eliminarea serviciilor de transport pentru elevi, renuntarea la toate excursiile si scurtarea saptamanii scolare", a spus seful asociatiei pentru educatie nationala a Statelor Unite, Dennis Van Roekel, conform NewsIn.

"In conditiile in care lichidarilor ipotecare se inmultesc infricosator, scolile au tot mai multi elevi care nu au unde locui sau care sunt destul de saraci, incat sa poata beneficia de serviciile de masa gratuita de la scoala", afirma Van Roekel, care adauga ca scumpirea alimentelor a obligat, pe de alta parte, multe scoli sa urce si pretul mancarii.
scolile raporteaza si o crestere a numarului de elevi care au nevoie de rechizite donate si de resurse de la scoala, iar autoritatile trebuie sa concedieze sute de oameni din personalul scolar.

Van Roekel, seful unei organizatii care reprezinta interesele a 3,2 milioane de cadre didactice, a cerut Congresului sa aprobe un al doilea pachet de ajutor, care "sa ajute la calmarea presiunilor asupra bugetelor statelor si familiilor de muncitori".

Van Roekel a fost chemat in fata unei comisii a Camerei Reprezentantilor, ca sa discute despre modalitati prin care ar putea fi revigorata economia. seful asociatiei a spus ca un element de ajutor ar putea fi reprezentat de alocarea mai multor bani pentru repararea cladirilor scolilor.