Chiar daca statisticile indica o accelerare a cresterii economice la un ritm anual de 7,6% in septembrie, ministerul rus al economiei estimeaza ca Rusia a avut o crestere economica de 7,1% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Acesta ar fi cel mai lent ritm din ultimii doi ani si jumatate si marcheaza o temperare fata de rata de 7,5% din perioada cuprinsa intre aprilie si iunie.

“Inrautatirea situatiei in ceea ce priveste lichiditatile de pe pietele financiare mondiale, de la sfarsitul verii si inceputul toamnei acestui an, a determinat o majorare a iesilor de capital din Rusia”, atrage atentia ministerul rus al economiei.

Citeste si:

“Din august, ieftinirea resurselor naturale s-a accelerat, mai ales in ceea ce priveste titeiul, iar scaderea cererii, atat pe plan intern, cat si international, a determinat o incetinire a cresterii economice”, explica oficialii rusi.

Ministerul rus al economiei a mai anticipat ca si in trimestrul al patrulea va fi o crestere economica moderata si a aratat ca, per ansamblu, economia ar putea creste cu 7,3% in 2008.

Acest nivel reprezinta o revizuire in jos a estimarilor anterioare de 7,8%.