Dupa ce propria casa de discuri a falimentat in plina criza financiara, cantaretul Alex Yeoman a fost inspirat de efectele declinului economic pentru a compune o piesa, devenita hit in Marea Britanie, scrie The Telegraph.
Mai mult de 344.000 de utilizatori au vizionat videoclipul “Credit Crunch” (Criza Creditelor) creat de Alex Yeoman, care foloseste pseudonimul sugestiv Antan Debt&The Overdrafts.

Clipul incepe cu Yeoman intr-o tinuta de afacerist care sare in masina sa, un Porsche personalizat.

Dupa ce si-a pierdut locul de munca, masina si casa, Alex este nevoit sa iasa in strada cersind imbracat intr-un costum saracacios.

Folosind partitura formatiei The Monster Mash din anii '60, versurile lui Alex sunt o comedie pentru tragedia prin care trec milioanele de oameni care incearca sa obtina bani doar pentru a cumpara strictul necesar.

Cantecul incepe cu versul: ”Incerc cu greutate sa raman fericit in aceste vremuri disperate, pana cand pot spune ca suntem toti in declinul marjelor de profit”.

“Portofelele mele sunt goale, iar banca mea la fel, mi-am pierdut slujba, si nu stiu ce sa fac”.
Versurile continua cu: ”Banca mea a disparut intr-o mare gaura neagra”

“Am inchis incalzirea in incercarea de a arde mai putin carbune”.

Un personaj care il imita pe ministrul de finante al Marii Britanii, Alistair Darling, apare in clip tinand strans in mana, in locul faimoasei serviete din piele rosie, o plasa de la supermarket-ul ieftin LIDL.

In mai putin de o luna clipul a inregistrat un succes de trei ori mai mari decat noul single de la Razorlight - Wire to Wire, intrat saptamana trecuta in top 5.

Clipul a obtinut mai mult de 1.000 de comentarii de la fanii din intreaga lume.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri