Guvernul german vrea sa introduca o serie de masuri in valoare de aproximativ 25 miliarde euro pentru sprijinirea celei mai mari economii europene, a declarat un lider al partidului social-democrat (SPD) pentru un ziar.

Pachetul va include sprijin pentru sectorul auto si al constructiilor, precum si scutiri de taxe, permitand companiilor sa amortizeze o serie de investitii, potrivit rapoartelor media din Germania.

Ministrul mediului, Sigmar Gabriel (foto), a declarat ca guvernul va suspenda taxa pentru masini cu emisii scazute, pentru cel mult doi ani, in contextul in care industria auto este afectata de scaderea cererii. Aceasta actiune va costa aproximativ 8 miliarde euro, a adaugat acesta.

Guvernul german va mari la aproximativ 2,5 miliarde euro sprijinul acordat pentru renovarea constructiilor, fata de 1,4 miliarde euro anterior, a raportat cotidianul Handelsblatt, citand surse din coalitie.

Per total, se doreste cresterea investitiilor destinate proiectelor pentru economisirea energiei. Reprezentantii guvernului au declarat ca lucreaza la un astfel de plan, in contextul in care companiile germane sunt afectate de criza financiara globala, conform Reuters, citat de NewsIn.

La inceputul lui octombrie, guvernul a anuntat un plan de 500 miliarde euro destinat salvarii sistemului financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimbare: Donald Trump va prelua conducerea SUA
Setari Cookie-uri