Banca de investitii, condusa de legendarul Bruce Wasserstein (foto), sufera din cauza incetinirii activitatii de fuziuni si achizitii (M&A) in concordanta cu turbulentele pietei financiare.

Castigurile institutiei s-au transformat in pierderi in al treilea trimestru al anului in curs, dupa ce comisioanele contractelor de preluare au scazut, iar CEO-ul bancii se asteapta sa preia in totalitate afacerea sa de management al activelor, informeaza The Telegraph.

Lazard, una dintre cele mai proeminente banci de investitii la nivel global, a raportat o pierdere de 77 milioane de dolari, dupa aplicarea taxelo, in al treilea trimestru din 2008, fata de profitul de 40,3 milioane dolari din perioada similara a anului trecut.

Veniturile totale au scazut cu 23% la 447,6 milioane de dolari, dupa o reducere de circa 30% in taxele percepute pentru serviciu de consultanta.

Cea mai puternica lovitura a primit-o unitatea de restructurare financiara, care a obtinut un profit de doar 23,9 milioane de dolari. Chiar si unitatea de asset management a bancii a avut de suferit din cauza scaderilor taxelor de management cu 8%.

Declinul rezultatelor financiare au venit in ciuda faptului ca banca a intermediat unele dintre cele mai mari preluari ale ultimelor trei luni, printre care se numara fuziunea de 44,6 miliarde de euro dintre Gaz de France si Suez si preluarea Angel Trains de catre Royal Bank of Scotland pentru 7 miliarde de dolari.

CEO-ul bancii a declarat ca este multumit de rezultatele financiare in ciuda faptului ca “se afla in mijlocul unui mediu tumultos”.

Vicepresedintele Steven Golub a admis ca activitatea de M&A trece printr-o perioada de incetinire, alta decat cea prin care trece sectorul financiar, si a subliniat ca banca a avut o crestere a mandatelor de restructurare pe fondul inrautatirii economiei Marii Britanii.

Unul dintre cei mai mari clienti care au apelat la serviciile Lazard pentru a-si restructura activitatea este Lehman Brothers.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri