Banca de investitii, condusa de legendarul Bruce Wasserstein (foto), sufera din cauza incetinirii activitatii de fuziuni si achizitii (M&A) in concordanta cu turbulentele pietei financiare.
Castigurile institutiei s-au transformat in pierderi in al treilea trimestru al anului in curs, dupa ce comisioanele contractelor de preluare au scazut, iar CEO-ul bancii se asteapta sa preia in totalitate afacerea sa de management al activelor, informeaza The Telegraph.

Lazard, una dintre cele mai proeminente banci de investitii la nivel global, a raportat o pierdere de 77 milioane de dolari, dupa aplicarea taxelo, in al treilea trimestru din 2008, fata de profitul de 40,3 milioane dolari din perioada similara a anului trecut.

Veniturile totale au scazut cu 23% la 447,6 milioane de dolari, dupa o reducere de circa 30% in taxele percepute pentru serviciu de consultanta.

Cea mai puternica lovitura a primit-o unitatea de restructurare financiara, care a obtinut un profit de doar 23,9 milioane de dolari. Chiar si unitatea de asset management a bancii a avut de suferit din cauza scaderilor taxelor de management cu 8%.

Declinul rezultatelor financiare au venit in ciuda faptului ca banca a intermediat unele dintre cele mai mari preluari ale ultimelor trei luni, printre care se numara fuziunea de 44,6 miliarde de euro dintre Gaz de France si Suez si preluarea Angel Trains de catre Royal Bank of Scotland pentru 7 miliarde de dolari.

CEO-ul bancii a declarat ca este multumit de rezultatele financiare in ciuda faptului ca “se afla in mijlocul unui mediu tumultos”.

Vicepresedintele Steven Golub a admis ca activitatea de M&A trece printr-o perioada de incetinire, alta decat cea prin care trece sectorul financiar, si a subliniat ca banca a avut o crestere a mandatelor de restructurare pe fondul inrautatirii economiei Marii Britanii.

Unul dintre cei mai mari clienti care au apelat la serviciile Lazard pentru a-si restructura activitatea este Lehman Brothers.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri