Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, nu este ingrijorata din cauza situatiei sale financiare si, daca va avea nevoie, poate folosi mai multe linii de creditare de la banci straine, spune seful companiei, Aleksei Miller, potrivit Reuters.
"Ca multi altii, am resimtit efectele crizei de pe pietele financiare internationale", a declarat Miller, intr-un interviu acordat publicatiei austriece Die Presse, citat de Reuters.

"Dar nu suntem ingrijorati din cauza pozitiei noastre financiare sau a capacitatii de a folosi noi linii de creditare de la banci straine. Pentru noi, ajutorul de la stat este mai ales o plasa de siguranta, iar acest lucru ar trebui sa ii calmeze pe actionari", a precizat Miller.

Saptamana trecuta, oficiali ai Gazprom spuneau ca problemele internationale privind lichiditatile ar putea sa ii afecteze capacitatea de a rambursa datorii si ar putea avea impact asupra lichiditatii viitoare.

Capitalizarea Gazprom, companie ce furnizeaza un sfert din necesarul de gaze naturale al Europei, a scazut cu 65%, la aproape 100 miliarde dolari, de la nivelul record din 22 mai.

Surse avizate au spus ca bancile occidentale refuza sa acorde credite noi companiilor rusesti in restul acestui an, in contextul inrautatirii climatului investitional din tara, informeaza NewsIn.

Miller a mai spus ca pretul gazelor naturale vandute Europei de Vest va scadea in ultimele luni din 2008, dar se va mentine la un nivel destul de ridicat in 2009. Gazprom aratase la inceputul lunii ca pretul mediu al gazelor naturale vandute Europei a ajuns la un nivel record de 500 dolari/1.000 de metri cubi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri