Industria americana a turismului mizeaza pe un impact moderat al crizei economice, mai accentuat in segmentul calatoriilor de afaceri decat in turismul de divertisment, care nu se va tempera pe deplin decat in 2010.
"Calatoriile de afaceri sunt veriga cea mai slaba a industriei", comenteaza Suzanne Cook, analist la Travel Industry Association (TIA), citata de AFP, scrie NewsIn.

Analistul a estimat ca declinul sectorial ar trebui sa fie de 3,6% in 2008 si ar putea sa se prelungeasca in 2009, cu 2,7%. In 2010, sectorul turismului ar trebui sa inregistreze o crestere moderata, cu 2%.

Asociatia enumera printre elementele de ingrijorare si diminuarea ratei de ocupare a camerelor de hotel, care a scazut cu 62,9% de la inceputul anului.

De altfel, aprecierea dolarului va micsora numarul de calatori straini cu 1,6% in 2009, potrivit estimarilor TIA, care anticipeaza ca numarul de 61,1 milioane de turisi din strainatate estimat pentru 2008 nu va fi din nou atins si depasit decat in 2011.

Construind ipotezele pe baza unei recesiuni economice de trei sau patru trimestre, cu incepere din vara lui 2008, Cook a precizat ca se asteapta ca segemtnul turismului de divertisment sa evolueze mai bine si sa scada cu doar 0,2% in 2008. Temperarea se va accentua pana la 1,3% in 2009, iar in 2010 va fi inregistrata o crestere cu 3%.

"Suntem in recesiune, nu in criza", a conchis analistul de la TIA, care a comentat pozitiv o stabilizare a numarului americanilor care vor sa calatoreasca de placere in urmatoarele sase luni, la 71,4% in octombrie 2008, comparativ 71,5% in octombrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri