Lucrarile de pregatire pentru campionatul european de fotbal din 2012, care trebuie organizat in comun de Ucraina si Polonia, au fost oprite din cauza crizei economice, a anuntat ieri la Kiev un responsabil al agentiei nationale ucrainene pentru Euro-2012, Evgheni Villinski.

"Am vizitat orasele care vor gazdui campionatul european si am descoperit ca lucrarile erau oprite in cazul a 80% dintre obiective", a declarat Villinski in timpul unui congres organizat la Kiev, relateaza AFP.

Oficialul a adaugat ca o proasta gestionare, precum si criza economica mondiala sunt cauzele care au determinat aceasta oprire a lucrarilor.

Declaratia a fost primita cu surprindere in Polonia, relateaza AFP. "As prefera ca declaratiile lui Villinski sa fie confirmate de toti responsabilii cu organizarea Euro-2012 din Ucraina", a comentat Marcin Herra, presedintele grupului PL 2012, care se ocupa de coordonarea proiectului in Polonia. "Daca Ucraina are probleme, UEFA dispune de un plan B", a adaugat acesta, fara a face alte precizari.

La randul sau, ambasadorul ucrainean in Polonia, Oleksandr Motik, a calificat afirmatiile lui Villinski drept "prostii".

Pe de alta parte, noul sef al Federatiei poloneze de fotbal (PZPN), Grzegorz Lato, ales joi in acest post, a dat de inteles ca, in caz de incapacitate a Kievului de a organiza impreuna cu Polonia campionatul european din 2012, Ucraina ar putea fi inlocuita de Germania. "Germania s-ar putea alatura (proiectului de organizare a Euro-2012 - n.r.)", a declarat Grzegorz Lato unei jurnaliste de la postul de televiziune TVN24 care il intrebase ce se va intampla daca Ucraina se afla "afara din joc".

Lato a revenit imediat asupra declaratiei pentru a spune ca Polonia este in masura sa organizeze singura campionatul. Dar, pe de alta parte, si-a exprimat speranta ca "Ucraina va reusi sa pregateasca totul la timp".

Lato a precizat ca Polonia construieste sau modernizeaza in prezent sase stadioane pentru a raspunde normelor UEFA, in conditiile in care proiectul polonezo-ucrainean actual prevede patru stadioane pentru fiecare dintre cele doua tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri