Datele publicate de banca centrala a Spaniei au aratat ca produsul intern brut a crescut in termeni anuali cu 0,9% in cel de-al treilea trimestru, insa banca centrala a semnalat o inrautatire a perspectivelor, pe fondul accentuarii riscurilor unei incetiniri mai profunde si indelungate a economiei mondiale, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

"Indicatorii spanioli din al treilea trimestru arata o intensificare a corectiilor, in contextul deteriorarii profunde la pietelor financiare de la mijlocul lunii septembrie", a anuntat banca centrala in cadrul raportului lunar.

Imprumuturile ipotecare au scazut cu 42,3% in septembrie, fata de aceesi perioada a anului trecut, potrivit unor date oficiale relevate vineri. Alte rapoarte separate confirma perspectiva negativa asupra sectorului, in contextul in care pretul caselor a scazut cu 7,5% in octombrie.

In timp ce riscurile inflationiste se reduc in zona euro, pe fondul ieftinirii marfurilor si petrolului, criza financiara ameninta puternic economia mondiala, a mai precizat banca centrala a Spaniei.