Profitul net al Chevron s-a dublat in trimestrul al treilea, la 7,9 miliarde dolari, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, dupa ce pretul ridicat al petrolului si marjele de rafinare au sustinut castigurile companiei, potrivit unui comunicat al firmei petroliere, citat de Reuters.

Chevron a avut un profit net de 7,9 miliarde dolari in trimestrul al treilea, respectiv de 3,85 dolari/actiune, comparativ cu 3,7 miliarde dolari, adica 1,75 dolari/actiune in aceeasi perioada de anul trecut.

Analistii estimasera ca a doua companie petroliera din Statele Unite va afisa un profit net de 6,55 miliarde dolari, adica 3,27 dolari/actiune, pe fondul unor venituri de 89,4 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

Reprezentantii Chevron au spus ca uraganele care au afectat Golful Mexic au redus cu aproape 400 milioane dolari castigurile companiei.

Rezultatele au venit la o zi dupa cele ale firmei concurenta Exxon Mobil, care au depasit estimarile analistilor, afisand un profit trimestrial record, ca urmare a cresterii profitului din explorare si productie si a imbunatatirii marjelor de rafinare.

Exxon mentionase ca productia sa ar trebui sa creasca in 2009 si ca vrea sa isi mentina bugetul actual de cheltuieli.

Actiunile Chevron au pierdut o cincime din valoare in 2008, comparativ cu o scadere cu 34% a indicelui companiilor petroliere de la Chicago Board Options Exchange.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce salariu are cel mai tanar sef de companie de stat
Setari Cookie-uri