Pretul petrolului a coborat astazi cu mai mult de 1 dolar, sub 65 dolari/baril, cotatia “aurului negru” fiind pe cale sa inregistreze cea mai ampla ieftinire lunara inregistrata vreodata, relateaza Reuters.

Deprecierea a survenit in contextul publicarii statisticilor slabe privind economia Statelor Unite, care au reprezentat cele mai recente indicii pentru diminuarea cererii de petrol de pe piata celui mai mare consumator de energie din lume.

Pretul petrolului "light sweet crude" cu livrare in decembrie a scazut cu 1,80 dolari, la 64,16 dolari/baril. Petrolul cotat pe pietele din Statele Unite s-a ieftinit cu aproape 35% de la inceputul lunii, in cel mai accentuat declin lunar atins vreodata.

Pretul petrolului Brent de pe piata londoneza a inregistrat o scadere cu 1,86 dolari, la 61,85 dolari/baril.

"Pretul petrolului coboara, din cauza estimarilor slabe referitoare la cerere si din cauza ca jucatorii de pe piete isi dau seama ca va dura mult pana cand relaxarea politicii monetare va duce la o revenire a cresterii economice", afirma analistul Christopher Bellew, de la Bache Commodities.

Statisticile publicate anterior au indicat ca produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite s-a comprimat cu o rata anuala de 0,3% in trimestrul al treilea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Profitul OMV Petrom a scazut in 2019. Cum arata cifrele companiei
Setari Cookie-uri