Guvernul croat a amanat negocierile cu reprezentantii companiei ungare MOL referitoare la o vanzare sau un schimb de actiuni ale grupului petrolier croat INA, unde compania ungara este cel mai mare actionar si vrea sa preia controlul, potrivit Reuters, preluat de NewsIn.

MOL controleaza un pachet de 47,15% din actiunile celei mai mari companii energetice din Croatia, dupa ce a cumparat 22,15% din actiuni la o licitatie publica incheiata luna trecuta.

Presa locala a speculat deja saptamana aceasta ca MOL are deja influenta majoritara la INA, prin intermediul unor fonduri de investitii "prietenoase".

"Am renuntat la un schimb sau o vanzare de actiuni, pentru ca, in prezent, o astfel de actiune nu este adecvata nici pentru noi, nici pentru ei", a declarat vineri pentru Reuters o sursa guvernamentala.

"Dar am reusit sa negociem un nou acord al actionarilor, in conformitate cu care MOL nu are dreptul sa vanda actiunile detinute la INA in decursul urmatorilor cinci ani", a adaugat sursa.

Dupa cei cinci ani, Croatia va avea dreptul preferential de a rascumpara actiunile, daca MOL se va hotari sa le vanda sau daca va deveni o tinta de preluare de catre alte companii petroliere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri