Subsidiara grupului american General Electric (GE) din Ungaria a anuntat disponibilizarea a 500 de angajati, in vederea cresterii competitivitatii pe piata echipamentelor electrice din Europa.

Divizia Consumer and Industrial, unul dintre cei mai mari angajatori din Ungaria, va reduce numarul de angajati la 9.500, ca parte a planului de restructurare din ultimul trimestru din 2008 si primul trimestru din 2009, a anuntat agentia de presa de stat MTI, citata de NewsIn.

La inceputul lunii octombrie, reprezentantii GE au anuntat ca urmeaza sa restructureze afacerile cu echipamente electrice, disponibilizand 900 de angajati in Brazilia si 500 de angajati in Statele Unite si Mexic.

Compania a precizat cu aceeasi ocazie ca disponibilizarile reprezinta continuarea planului de restructurare inceput in 2007, care urmareste desfiintarea a peste 3.000 de locuri de munca.

General Electric are peste 9.000 de angajati in Europa si are facilitati de productie in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria. In Romania, Bulgaria si Republica Moldova, compania a inregistrat, in 2007, vanzari de circa 400 mil. dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile vor depasi aceasta cifra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si