Numarul unu mondial in cosmetice, L\'Oreal, a anuntat joi ca a decis "pentru prima oara dupa foarte multi ani", sa inchida doua uzine europene pentru a-si reduce costurile in fata crizei, decizie care afecteaza cateva sute de locuri de munca.

"Am decis sa inchidem doua uzine, intre care una in Regatul Unit", iar cealalta in Monaco, in cazul careia decizia era deja cunoscuta, a declarat directorul general Jean-Paul Agon intr-o conferinta telefonica de prezentare a vanzarilor trimestriale, potrivit AFP, preluat de NewsIn.

"Este o decizie importanta. Este probabil prima oara cand doua fabrici se inchid in Europa dupa foarte multi ani", a adaugat el.

Restul productiei va fi redirectionat catre alte fabrici ale L'Oreal din Europa de Vest.

In Regatul Unit, grupul va ceda la mijlocul anului viitor o parte din componenta sa industriala de la Llantrisant, in Tara Galilor, care are 260 de agajati si exporta in prezent doua treimi din productia sa de sampoane si balsam. Cel care preia afacerea, grupul Fareva, ar urma sa pastreze circa 60 de salariati, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a L'Oréal.

La Monaco, fabrica Sofamo-Biotherm, care are 198 de salariati, isi va inceta activitatea la 31 martie 2001. Toata productia de aici - marcile Biotherm si Helena Rubinstein - va fi regrupata in cadrul fabricii de la Sicôs (nord).

L'Oréal si-a diminuat previziunile rezultatelor pentru 2008 din cauza "incetinirii nete" constatate din septembrie pe "anumite piete" din Europa de Vest, a scaderii vanzarilor in America de Nord si a unei diminuari a comenzilor pentru produsele destinate marelui public si mediul profesional.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
L`Oreal vrea 1 miliard de euro din eCommerce anul acesta