Tarile emergente sunt afectate de criza financiara internationala, a avertizat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de ziarul german Der Standard.
Tarile cu economii emergente trebuie "sa faca fata nu numai scaderii exporturilor si lipsei de incredere, ci sunt si cele mai recente victime ale crizei financiare ce a inceput in Statele Unite si s-a extins in Europa", a mai declarat Strauss-Kahn, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Depre retragerile masive de capitalului si investitii straine din tarile din Europa Centrala si de Est, Strauss-Kahn spune ca reprezinta o "ironie a sortii". Acesta a mentionat ca este mult mai atractiv pentru investitori sa repatrieze in tarile industrializate banii investiti in ultimii ani in pietele emergente, cu randamente ridicate, din cauza masurilor mai bine puse la punct de guvernele tarilor dezvoltate, pentru a ajuta bancile in dificultate.

"Acest fapt complica situatia economiilor emergente", potrivit declaratiilor lui Strauss-Kahn, din moment ce, pentru a sustine cererea nationala, aceste tari "trebuie sa ia masuri similare celor din tarile industrializate", precum ajutoare de stat temporare acordate bancilor cu probleme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri