Economia elvetiana va stagna in 2009, din cauza situatiei economice mondiale, urmand ca banca centrala sa reduca, cel mai probabil, dobanda cheie, au anuntat economistii bancii UBS.
Oficialii bancii, ce anuntasera anterior o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,9% in 2009, au revenit asupra estimarilor anterioare, prognozand o crestere economica de cel mult 0,1%, potrivit unei note a bancii UBS, scrie AFP, preluat de NewsIn.

Economistii din cadrul UBS estimeaza o crestere cu 1% a PIB-ului in 2010. Stagnarea economiei ar putea dura pana in prima jumatate din 2010 si ar marca cea mai lunga perioada, incepand din anii '90.

Scaderea asteptata a ratei inflatiei la 2,9% in septembrie ar trebui sa permita bancii centrale a Elvetiei sa reduca dobanda cheie, mai ales pentru a frana aprecierea francului elvetian, ce afecteaza exporturile.

Impreuna cu alte banci centrale, banca centrala elvetiana a redus dobanda cheie cu 0,25%, in 8 octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri