Profitul net a scazut la 183 milioane euro (233,8 milioane dolari), castigurile bancii fiind afectate de o pierdere de 244 milioane euro in cadrul diviziei de investitii.

Falimentul Lehman Brothers si alte deprecieri de active inregistrate in contextul actualei crize financiare au avut un impact de 1,208 miliarde euro asupra castigurilor bancii. Excluzand aceste pierderi, profitul net ar fi fost de 1 miliard euro.

Pentru a limita pierderile din imprumuturi, Societe Generale va fi “mai selectiva” in a acorda credite in Romania, conform unui comunicat al bancii, citat de Bloomberg.

Citeste si:

SocGen este prima banca franceza care afiseaza rezultatele trimestriale. BNP Paribas va publica rezultatele in 5 noiembrie, iar Credit Agricole in 13 noiembrie.

Actiunile SocGen au inchis sedinta de vineri cu o apreciere de 6,5%, la 42,18 euro, conferind bancii o capitalizare de 25 miliarde euro. Titlurile bancii s-au depreciat cu aproximativ 55% de la inceputul anului, potrivit NewsIn.

SocGen este prezenta in Romania prin BRD - Groupe Societe Generale. Aceasta este a doua banca din Romania, cu active care depasesc 12 miliarde euro.