Commerzbank va primi o injectie de capital in valoare de 8,2 miliarde euro din partea statului german si alte 15 miliarde euro din fonduri garantate, pentru a asigura finantarea.

Astfel, Commerzbank devine prima mare banca din Germania ce este recapitalizata de stat. Banca a obtinut, de asemenea, garantii din partea statului pentru credite contractate de la alte institutii, de pana la 15 miliarde euro, pe o perioada de trei ani, conform AFP, citat de NewsIn.

"Nu avem nevoie de aceste garantii la ora actuala, insa ne ofera o posibilitate suplimentara de refinantare daca situatia din piete continua sa se inrautateasca", a declarat presedintele Commerzbank, Martin Blessing (foto).

Cea de-a doua banca din Germania a mai afisat o pierdere neta de 285 milioane euro in al treilea trimestru, comparativ cu un profit de 339 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Pierderile vin in contextul in care Commerzbank continua sa se confrunte cu efectele crizei creditelor, ce au determinat guvernul german sa lanseze un fond de urgenta ce ofera garantii si capital pentru bancile din tara.

"Vom apela la instrumentele acestui plan pentru ca este o alegere buna pentru banca, angajati si clienti", a declarat Blessing.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si