ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, a anuntat ca va reduce productia cu 30% la nivel mondial, din cauza scaderii cererii, conform directorului financiar al companiei, Aditya Mittal.
Oficialul a declarat ca reducerea vizeaza numai trimestrul al patrulea din 2008, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Profitul net al companiei a fost de 3,82 miliarde dolari, sau 2,78 dolari/actiune, in intervalul de trei luni incheiat in septembrie, fata de un profit net de 2,96 miliarde dolari, raportat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, arata Bloomberg.

Pretul tablei, aliaj folosit in industria auto si in constructii, s-a situat la un nivel mediu de 797,31 euro/tona (1.028,3 dolari/tona) in al treilea trimestru, pe piata europeana, scumpindu-se cu 61% fata de perioda similara a anului trecut, potrivut datelor oferite de Metal Bulletin. In 2009, pretul mediu este estimat la 550 dolari/tona.

Vanzarile de masini din Statele Unite au scazut cu 27% in septembrie, cel mai abrupt declin lunar inregistrat din 1991. Pe piata europeana, vanzarile auto au scazut cu 8,2%, in aceeasi perioada.

In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

La mijlocul lui octombrie, ArcelorMittal Galati a inceput procesul de oprire a instalatiilor din combinatul de la Galati, din cauza scaderii comenzilor, si estimeaza o reducere a productiei cu 50%, cu revenire la nivelul normal cel mai devreme la sfarsitul lunii februarie 2009 si cel mai tarziu la finalul lui aprilie 2009.

In 2007, combinatul siderurgic de la Galati a realizat o productie de 4,4 milioane de tone de otel lichid, iar proznoza pentru anul in curs era de 4,6 milioane de tone, potrivit datelor furnizate de conducerea companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri