Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, va achizitiona 31,3% din actiunile bancii rivale Proton Bank, prin intermediul unui schimb de actiuni (swap), potrivit unui comunicat al bancii, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Piraeus Bank va cumpara titlurile Proton detinute de principalii actionari, oferind o actiune Piraeus Bank in schimbul a 8,25 actiuni Proton, se mai arata in comunicat.

In octombrie, cele doua banci renuntasera la un contract de tip swap, in urma deciziei bancii elene Proton de a solicita ajutor financiar guvernamental.

Cotatia titlurilor Piraeus Bank era de 9,9 euro/actiune in 31 octombrie, data de referinta a contractului, in timp ce titlurile Proton erau cotate la 1,18 euro/actiune.

Piraeus Bank Group, concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York, este prezent in Romania prin subsidiara Piraeus Bank.

Piraeus Bank Romania avea la jumatatea anului active de 3,95 miliarde euro si vrea sa ajunga la o retea de 180 de sucursale la sfarsitul acestui an. Banca s-a extins, in medie, cu sapte sucursale pe luna in acest an, care a condus la o crestere cu 45% a retelei de unitati fata de sfarsitul anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank