MasterCard Incorporated a anuntat ca la sfarsitul lui septembrie ajunsese la 500 milioane de carduri MasterCard in Europa, pe fondul cresterilor inregistrate in trimestrul III la volumul si numarul tranzactiilor, retragerile de numerar si numarul de carduri emise.

Astfel, in trimestrul al treilea din acest an, MasterCard Europe a inregistrat cresteri de 16,8% la volumul brut al tranzactiilor, comparativ cu intervalul similar din 2007, de 17,1% la volumul de tranzactii la comercianti, de 13,2% la numarul tranzactiilor la comercianti, de 11,5% la retragerile de numerar si de 15,4% la numarul de carduri emise.

Pana la 30 septembrie 2008, institutiile financiare partenere ale MasterCard emisesera in Europa 197 milioane de carduri MasterCard (excluzand marcile Maestro si Cirrus). In trimestrul al treilea din 2008, posesorii de carduri din Europa au realizat peste 1,6 miliarde de tranzactii la comercianti si au utilizat cardurile MasterCard in 8,2 milioane de puncte de acceptare din regiune.

Marca Maestro se regaseste pe mai mult de 311 milioane de carduri, cu 5,2% mai mult decat in trimestrul III din 2007, iar posesorii de carduri pot face cumparaturi cu cardurile lor Maestro in 6,7 milioane de locuri din Europa, unde este accepta plata cu cardul la comercianti.

MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene, organizate administrativ in trei zone care includ Zona Unica de Plati Euro (SEPA), pietele mature si pietele aflate in dezvoltare din Europa, iar prin intermediul MasterCard Worldwide, MasterCard Europe ofera clientilor si consumatorilor sai din Europa acces la servicii de plata din intreaga lume.

In calitatea sa de francizor, procesator si consilier, MasterCard dezvolta si sustine solutii de plata, proceseaza peste 18 miliarde de tranzactii in fiecare an si ofera analize specializate si servicii de consultanta. In plus, prin intermediul marcilor sale MasterCard, Maestro si Cirrus, MasterCard ofera servicii clientilor si companiilor din peste 210 tari si teritorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum vede Brian Morris, MasterCard Europa, viitorul platilor