Oficialul a declarat ca reducerea vizeaza numai trimestrul al patrulea din 2008, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Profitul net al companiei a fost de 3,82 miliarde dolari, sau 2,78 dolari/actiune, in intervalul de trei luni incheiat in septembrie, fata de un profit net de 2,96 miliarde dolari, raportat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, arata Bloomberg.

Pretul tablei, aliaj folosit in industria auto si in constructii, s-a situat la un nivel mediu de 797,31 euro/tona (1.028,3 dolari/tona) in al treilea trimestru, pe piata europeana, scumpindu-se cu 61% fata de perioda similara a anului trecut, potrivut datelor oferite de Metal Bulletin. In 2009, pretul mediu este estimat la 550 dolari/tona.

Vanzarile de masini din Statele Unite au scazut cu 27% in septembrie, cel mai abrupt declin lunar inregistrat din 1991. Pe piata europeana, vanzarile auto au scazut cu 8,2%, in aceeasi perioada.

Citeste si:

In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

La mijlocul lui octombrie, ArcelorMittal Galati a inceput procesul de oprire a instalatiilor din combinatul de la Galati, din cauza scaderii comenzilor, si estimeaza o reducere a productiei cu 50%, cu revenire la nivelul normal cel mai devreme la sfarsitul lunii februarie 2009 si cel mai tarziu la finalul lui aprilie 2009.

In 2007, combinatul siderurgic de la Galati a realizat o productie de 4,4 milioane de tone de otel lichid, iar proznoza pentru anul in curs era de 4,6 milioane de tone, potrivit datelor furnizate de conducerea companiei.