"Statul se angajeaza sa ofere garantii de pana la 240 miliarde euro", a spus acesta.

Mai precis, Belgia va oferi bancii Dexia garantii in valoare de circa 90 miliarde euro, in timp ce Franta a anuntat deja ca va garanta imprumuturi in valoare de 55 miliarde dolari si Luxemburgul va oferi alte 5 miliarde euro, ducand totalul garantiilor la 150 miliarde euro, potrivit NewsIn.

"Ne-am orientat asupra acelorasi masuri de garantare pentru banca Fortis, cu un plafon de 150 miliarde euro", a mai spus Reynders, ce a subliniat ca "portile raman deschise si pentru alte institutii financiare" din Belgia ce fac apel la mecanism.

Citeste si:

In ultimele saptamani, Belgia a oferit finantare bancii belgiene KBC, grupului belgiana-olandez Fortis si bancii franco-belgiene Dexia, alaturi de celelalte guverne implicate, precum si asiguratorului Ethias, valoarea totala fiind de 19,9 miliarde euro, a mai spus Reynders.

Statul belgian a fost printre primele din Europa ce au intervenit pentru salvarea de la faliment a institutiilor financiare cu un rol important in economia tarii, ce riscau sa fie doborate de criza financiara.