"Ceea ce voi continua sa spun si sa fac, este sa ii conving pe reprezentantii statelor membre ca este nevoie de coordonare", a declarat Almunia, cu ocazia unei conferinte de presa de la Bruxelles, anunta NewsIn.

"Fara coordonare, planurile de sustinere a economiei, adoptate la nivel national, nu vor mai fi la fel de eficiente pe cat ar trebui", a spus oficialul.

Almunia a spus ca, altfel, "toate tarile europene vor fi perdante", pentru ca economiile europene sunt "foarte interdependente", a adaugat oficialul european.

Citeste si:

Comisarul european a insistat asupra necesitatii de coordonare a masurilor de sustinere a sectorului auto, grav afectat de criza, pe care ar trebui sa le ia statele membre ale Uniunii Europene.

Almunia a spus ca toata lumea ar avea de pierdut, daca anumite reactii protectioniste la unele decizii creeaza distorsiuni la nivel de concurenta.

Tarile membre ale Uniunii Europene au cerut Comisiei sa prezinte programe de sustinere a sectorului auto, care este amenintat din cauza masurilor de sustinere pe care Statele Unite le-au luat deja in acest sector.