Comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, a reiterat necesitatea coordonarii reactiilor economice ale tarilor europene in raport cu criza financiara, mai ales in sectorul auto, relateaza AFP.
"Ceea ce voi continua sa spun si sa fac, este sa ii conving pe reprezentantii statelor membre ca este nevoie de coordonare", a declarat Almunia, cu ocazia unei conferinte de presa de la Bruxelles, anunta NewsIn.

"Fara coordonare, planurile de sustinere a economiei, adoptate la nivel national, nu vor mai fi la fel de eficiente pe cat ar trebui", a spus oficialul.

Almunia a spus ca, altfel, "toate tarile europene vor fi perdante", pentru ca economiile europene sunt "foarte interdependente", a adaugat oficialul european.

Comisarul european a insistat asupra necesitatii de coordonare a masurilor de sustinere a sectorului auto, grav afectat de criza, pe care ar trebui sa le ia statele membre ale Uniunii Europene.

Almunia a spus ca toata lumea ar avea de pierdut, daca anumite reactii protectioniste la unele decizii creeaza distorsiuni la nivel de concurenta.

Tarile membre ale Uniunii Europene au cerut Comisiei sa prezinte programe de sustinere a sectorului auto, care este amenintat din cauza masurilor de sustinere pe care Statele Unite le-au luat deja in acest sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri