Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele din lume, a raportat o scadere cu 96% a profitului net in al patrulea trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor, anunta Bloomberg.

Profitul net a scazut cu 96%, la 5,4 milioane dolari, sau 1 cent/actiune, in intervalul iulie - septembrie, fata de 158,5 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza NewsIn.

Actiunile Starbucks s-au depreciat cu 2,9% spre finalul sedintei de tranzactionare pe platforma Nasdaq, dupa ce compania a estimat ca in 2009, castigurile vor fi intre 71 si 90 centi/actiune. In iulie, compania estimase castiguri intre 90 centi si un dolar/actiune, pentru acelasi interval. Analistii prognozasera castiguri de 87 centi/actiune.

Starbucks Coffee Company numara in prezent peste 16.000 de locatii in 44 de tari, fiind lider mondial in prajirea cafelei si vanzarea cu amanuntul.

Starbucks a patruns pe piata din Romania pe 17 aprilie 2007, inaugurand prima locatie in Plaza Romania din Bucuresti, cafeneaua din Liberty Center fiind cea de-a cincea din Romania.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si