Infuzia de capital, anuntata in 30 octombrie, a fost deja aprobata de Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank.

Sedinta extraordinara, la care au dreptul sa participe toti actionarii care si-au depozitat actiunile pana in 26 noiembrie 2008, va avea loc in 2 decembrie, la ora 15, la Austria Center Viena, anunta NewsIn.

Actionarii vor dezbate aprobarea emisiunii de capital participativ sub forma de certificate de participare la capital, care vor fi certificate la purtator sau certificate inregistrate, putand fi emise in mai multe transe, respectand drepturile de subscriere ale actionarilor, potrivit Erste.

"Aceasta procedura garanteaza ca nu doar Republica Austria va putea subscrie capital participativ, ci si alti actionari ai Erste Group precum si alti investitori", se arata in comunicatul bancii.

Detaliile privind termenii emisiunii vor fi decise de catre Consiliul Director cu aprobarea Consilului de Supraveghere.

Citeste si:

Erste, unul din cei mai mari jucatori pe piata bancara din Europa Centrala si de Est, a fost prima banca austriaca care a acceptat sa faca apel la pachetul de 100 miliarde euro al statului pentru sustinerea bancilor din Austria.

Unii analisti au aratat ca infuzia de capital este o masura care inlatura incertitudinile si era necesara, in conditiile in care banci din alte tari europene au fost deja ajutate de guverne si s-au intarit.

In urma infuziei de capital, rata capitalului tier 1 al Erste va depasi 10% la sfarsitul anului, fata de 7% in 2007 si comparativ cu nivelul de 7,5% estimat pentru acest an fara masura decisa de statul austriac.
Alti analisti au primit de asemenea foarte bine masura infuziei de capital in Erste Bank, al treilea creditor din regiunea Europei emergente.

"Este vorba de incredere aici, nu de cifre sau de nevoia reala de capital suplimentar", a declarat analistul Jiri Stanik, de la Wood & Co, citat de Reuters.

"Credeam ca Erste nu are nevoie de o injectie de capital atat de mare. Dar daca au primit-o, este un lucru pozitiv, iar cei care nu erau foarte increzatori au probabil mai multa incredere acum", a adaugat Stanik.