General Motors, Ford si Chrysler au anuntat ca lanseaza campanii de reducere a preturilor autoturismelor comercializate pe piata americana. General Motors si Ford au anuntat ca vor modifica politica de stimulente acordate cumparatorilor pentru o mare parte a gamei de automobile si camionete, transmite Reuters. Ford isi va prelungi pana la 6 septembrie programul de acordare de rabaturi la nivelul celor prevazute pentru propriii angajati, care va fi extins pentru a include si anumite modele de camionete si automobile de teren din modelele programate pentru lansare anul viitor.

Divizia Chrysler a grupului DaimlerChrysler va extinde de asemenea programul de comercializare a vehiculelor cu discount-uri similare celor pentru angajati, au declarat surse apropiate discutiilor. Decizia companiilor americane survine anuntului de saptamana trecuta al Toyota Motor, care a decis sa majoreze usor preturile anumitor modele din 2006. Grupul GM a mai anuntat ca renunta la rabaturile mari in favoarea unor preturi pentru modelele de anul viitor apropiate de preturile finale pentru consumator. Potrivit unui comunicat al companiei, stimulentele vor fi acordate intr-un mod selectiv, din cauza concurentei intense de pe piata automobilelor.

Analistul Maryann Keller considera ca reducerea pretului de retail recomandat de producator este importanta deoarece valoarea de comercializare a unui vehicul vechi de trei ani este deseori calculata in functie de acest pret. Atat General Motors, cat si Ford, care fac eforturi pentru recastigarea cotei de piata in Statele Unite de la producatorii asiatici, au fost grav afectate de scaderea vanzarilor de vehicule de teren, cele mai profitabile modele. Vanzarile GM in Statele Unite au crescut cu 41% in iunie, in urma programului de discount-uri pentru clienti egale cu cele pentru angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Michael Jordan va dona 100 milioane de dolari în lupta pentru egalitatea rasială
Setari Cookie-uri