Profitul net al companiei a scazut cu 23%, la 673 milioane franci elvetieni (567 milioane dolari), sub asteptarile analistilor, care preconizasera un profit net de 692 milioane franci elvetieni.

De asemenea, reprezentantii companiei estimeaza ca deteriorarea mediului economic va duce la o scadere a cererii si la diminuarea profitului in al patrulea trimestru din 2008. Vanzarile companiei au scazut cu 5,2%, la 6,91 miliarde franci elvetieni.

Directorul executiv al Holcim, Markus Akermann, doreste sa suspende activitatea fabricilor din Statele Unite si a unui centru de productie din Spania, costurile de inchidere ridicandu-se la aproximativ 300 milioane franci elvetieni.

Citeste si:

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.

Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim (Romania) S.A. are in prezent aproximativ 1.400 angajati.