Dupa ce a scazut sub limita anterioara de 30,41 puncte in fata unui cos valutar compus din dolari si euro, rubla s-a depreciat pana la 30,79 puncte, potrivit datelor Reuters, iar analistii sustin ca evolutia reflecta interventiile asupra rezervelor valutare rusesti, aflate pe locul trei la nivel mondial.

Unii analisti au subliniat, de asemenea, riscul ca deprecierea rublei sa se extinda asupra cetatenilor rusi ce isi amintesc criza financiara din 1998.

Actiunile rusesti s-au ieftinit semnificativ, marti, iar platforma MICEX a suspendat tranzactionarile pana joi.
Rubla era cotata, la sfarsitul sedintei, la 30,70 puncte, iar banca centrala a anuntat ca a majorat marja de tranzactionare a rublei cu 30 copeici in ambele directii, "pentru a majora flexibilitatea cursului de schimb". Anterior, marja era cuprinsa intre 29,25 si 30,41 de unitati.

Citeste si:

Dealerii estimeaza ca banca centrala a vandut, marti, 7 miliarde dolari pentru a proteja noua marja, mai mult decat a cheltuit in toate interventiile din saptamana anterioara.

"Nu este surprinzator ca investitiile au fost atat de mari. Daca modifici marja treptat, reusesti numai sa incurajezi speculatiile impotriva monedei", a declarat David Hauner, strateg in cadrul Bank of America.