Somajul din Marea Britanie s-a accentuat in perioada iulie-septembrie pana la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, in contextul recesiunii, dupa ce numarul persoanelor ramase fara loc de munca a crescut cu 140.000, la 1,82 milioane someri, potrivit cifrelor oficiale, citate de Times Online.
Numarul persoanelor care au cerut ajutor de somaj a crescut, de asemenea, cu 36.500, la 980.900, in octombrie, potrivit datelor Oficiului National de Statistica din Marea Britanie.

Cresterea numarului de cereri de ajutor de somaj a fost mai mica decat estimasera analistii, dar a fost, totusi, a noua crestere consecutiva si cea mai mare accentuare lunara din ultimii 16 ani, mai scrie, in editia sa online, publicatia britanica.

Economistii estimeaza in prezent ca numarul celor care vor cere ajutor de somaj va depasi in decembrie nivelul de 1 milion.

Statisticile ingrijoratoare au fost publicate la doar o zi dupa ce mai multe companii au anuntat ca fac disponibilizari, in care vor fi concediati 4.200 de angajati din Marea Britanie. Virgin Media, GlaxoSmithkline si Taylor Wimpey vor da afara angajati din Marea Britanie, iar analistii estimeaza ca si Vodafone va anunta in curand disponibilizari masive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri