Economia Ungariei a crescut cu 0,8% in al treilea trimestru, in termeni anuali, in scadere fata de un avans de 2% raportat in al doilea trimestru, in contextul in care exporturile au scazut.
Analistii estimasera anterior o crestere cu 2,2% a economiei nationale, arata Reuters, preluat de NewsIn.

"Rezultatele slabe din sectorul industrial si de constructii, ce insumeaza aproximativ o treime din produsul intern brut (PIB), au afectat datele. De asemenea, exporturile au scazut, asemenea vanzarilor industriale pe plan national", a declarat Pal Pozsonyi, din cadrul KSH.

Economia Ungariei va intra, cel mai probabil, in recesiune anul viitor, in timp ce exporturile sunt afectate de scaderea cererii in Europa de Vest, iar consumul la nivel national este asteptat sa scada din cauza salariilor din ce in ce mai mici si a impactului crizei creditelor.

Criza financiara globala a fortat companiile nationale sa disponibilizeze mii de angajati in ultimele luni, in timp ce guvernul va reduce costurile cu 320 miliarde forinti (1,48 miliarde dolari) in 2009, afectand si mai drastic cererea.

Ieri, guvernul Ungariei a anuntat un plan de salvare a intreprinderilor mici si mijlocii, in contextul in care analistii estimeaza ca economia se va contracta cu 1% in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri