Freddie Mac cere guvernului american 13,8 mld. dolari

Banca ipotecara Freddie Mac din Statele Unite, nationalizata cu doua luni in urma, a cerut Trezoreriei 13,8 miliarde dolari, dupa ce a avut pierderi nete de 25,3 miliarde dolari in trimestrul al treilea.

Pierderile nete din trimestrul al treilea au fost de 25,3 miliarde dolari, adica 19,44 dolari/actiune, dupa deprecieri de active si credite ipotecare si valori mobiliare neperformante. Pierderile i-au fortat pe reprezentantii bancii sa ceara fonduri guvernamentale pe care au spus ca se asteapta sa le primeasca pana in 29 noiembrie, scrie Bloomberg, preluat de NewsIn.

Cererea bancherilor de la Freddie Mac accentueaza povara tot mai mare a guvernului, in conditiile in care incearca sa impiedice un colaps al pietelor financiare. Secretarul Trezoreriei Henry Paulson a alocat 700 miliarde dolari pentru salvarea bancilor si a companiilor financiare, iar Federal Reserve, banca centrala americana, a intervenit ca sa sustina pietele de creditare pe termen scurt.

Banca ipotecara Fannie Mae, nationalizata tot in septembrie, a aratat saptamana aceasta ca ar putea avea nevoie de finantare pana la sfarsitul anului si a avertizat ca suma de 100 miliarde dolari alocata de guvern ar putea sa nu fie de ajuns.

"Pierderile ar putea, insa, depasi foarte usor 100 miliarde dolari la ambele companii", avertizeaza analistul Paul Miller, de la Ramsey Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri