Banca ipotecara Freddie Mac din Statele Unite, nationalizata cu doua luni in urma, a cerut Trezoreriei 13,8 miliarde dolari, dupa ce a avut pierderi nete de 25,3 miliarde dolari in trimestrul al treilea.
Pierderile nete din trimestrul al treilea au fost de 25,3 miliarde dolari, adica 19,44 dolari/actiune, dupa deprecieri de active si credite ipotecare si valori mobiliare neperformante. Pierderile i-au fortat pe reprezentantii bancii sa ceara fonduri guvernamentale pe care au spus ca se asteapta sa le primeasca pana in 29 noiembrie, scrie Bloomberg, preluat de NewsIn.

Cererea bancherilor de la Freddie Mac accentueaza povara tot mai mare a guvernului, in conditiile in care incearca sa impiedice un colaps al pietelor financiare. Secretarul Trezoreriei Henry Paulson a alocat 700 miliarde dolari pentru salvarea bancilor si a companiilor financiare, iar Federal Reserve, banca centrala americana, a intervenit ca sa sustina pietele de creditare pe termen scurt.

Banca ipotecara Fannie Mae, nationalizata tot in septembrie, a aratat saptamana aceasta ca ar putea avea nevoie de finantare pana la sfarsitul anului si a avertizat ca suma de 100 miliarde dolari alocata de guvern ar putea sa nu fie de ajuns.

"Pierderile ar putea, insa, depasi foarte usor 100 miliarde dolari la ambele companii", avertizeaza analistul Paul Miller, de la Ramsey Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri