Ieri, euro s-a apreciat in raport cu dolarul pe pietele internationale la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni, dupa ce depasirea pragului de 1,2260 dolari a determinat vanzarea pe scara larga a monedei americane, transmite Reuters.

O succesiune de date favorabile referitoare la economia americana nu a reusit sa influenteze in sens pozitiv cotatia dolarului in timpul celor mai recente sesiuni de tranzactionare, investitorii asteptandu-se la o noua majorare a ratelor dobanzilor in Statele Unite.

Dealerii se asteapta, de asemenea, ca datele referitoare la locurile de munca din Statele Unite, care urmeaza sa fie publicate maine, sa contribuie la randul lor la decizia de majorare a dobanzilor, de catre Rezerva Federala.

"A existat un prag de rezistenta, la cursul de 1,2258 de dolari pentru un euro, dar, o data depasit, vanzarile au fost ridicate", a declarat Johan Javeus, analist in probleme valutare la SEB din Stockholm. Euro a crescut cu 1% pana la ora 9.45 GMT (11.45 ora Romaniei), la 1,2321 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni.

Evolutia favorabila a monedei unice a fost influentata si de publicarea unui studiu care a aratat intensificarea activitatilor in sectorul european al serviciilor, in cursul lunii trecute. Indicele serviciilor din zona euro a crescut de la 53,1 puncte in luna iunie, la 53,5 puncte in iulie. Vanzarile de retail in zona euro au inregistrat la randul lor, in iunie, un neasteptat avans de 0,9%.

In raport cu moneda nipona, dolarul s-a mentinut la un nivel stabil de 111,32 de yeni, investitorii asteptand o decizie privind un proiect de reforma a sectorului postal, sustinut de premierul japonez Junichiro Koizumi.

Camera superioara a Parlamentului din Japonia urmeaza sa voteze maine proiectul de lege care, daca va fi respins, ar putea conduce la remanierea Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri