"Obiectivul nostru este sa ajungem la un pret de 70-90 dolari/baril", a declarat Chakib Khelil, seful OPEC, la o conferinta de presa si a adaugat ca o intalnire la Cairo la sfarsitul lunii noiembrie ar fi o ocazie buna pentru formularea unor recomandari pentru summitul OPEC din 17 decembrie de la Oran (Algeria).

Preturile ar putea creste pe termen lung, a adaugat oficialul OPEC, dar a spus, raspunzand la o intrebare, si ca "s-ar putea intampla orice", inclusiv o scadere a pretului la 20-30 dolari/baril, daca se va accentua si mai mult dezechilibrul dintre cerere si oferta, scrie NewsIn.

Pe 19 octombrie, insa, Khelil declara ca "in mod normal, OPEC nu tinteste niciun pret".

"Piata hotaraste pretul, dar oamenii spun ca pretul limita sub care nu se poate cobori este cuprins intre 70 si 90 dolari/baril", ar fi declarat Khelil, la momentul respectiv, potrivit publicatiei El Watan, preluata de Reuters.

Citeste si:

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol confirmase, vineri, organizarea unei reuniuni extraordinare pe 29 noiembrie, la Cairo, potrivit unui purtator de cuvant, citat de AFP.

Oficialii OPEC vor analiza masurile impuse de tendinta pretului petrolului, care continua sa scada in ciuda deciziei din 24 octombrie de a reduce productia cu 1,5 milioane barili petrol pe zi.

presedintele OPEC mai declarase, miercuri, ca Organizatia ar putea reduce din nou productia, daca pretul international al petrolului va continua sa scada.